EXPEDITION SCOUT 2006 DAG 1!

Tjenare!

Nu har jag avverkat ännu en Exp.Scout. Och jag tänkte berätta lite om vad som egentligen hände på den där öde ön ”LissÖn” i dalarna den 2-5 augusti 2006!

2 Augusti: Vid 12-tiden anländer tjejerna till ön, väl där får de veta att de endast får ta med sig 10 av sina saker ur sin packning till ön, det som de har på sig inräknas oxå bland dessa 10. Efter att tjejerna valt ut de 10 mest nödvändiga sakerna, går de iland på den öde ön. De bär sin packning en bit, när de kommer fram till stället som de ska ha sitt läger på börjar de genast att försöka bygga tak över huvudet. Efter ca 10 minuter kommer börjar det att regna...men det regnar bara i 10 minuter, så tjejerna tar skydd under en pressening så länge regnet pågår. Endast RobinsonEmma och RobinsonJessica struntar i regnet där de står och hugger ner träd i skogen. Efter att regnet slutat fortsätter byggandet av tjejlägret!

Tjejlaget består nu av:

*Emma, Jessica, Nathalie, Sabina, Frida och Linnea.

Vid 14-tiden anländer killarna till ön, de är väldigt taggade eftersom de ligger två timmar efter tjejerna när det gäller lägerbygget. De sätter genast igång att bygga ett vindskydd, och det är sammarbete som gäller från första sekund. De lyckas på väldigt kort tid få upp ett vindskydd och gör iordning en matplats och även ett litet förråd till de få sakerna som de innehar.

Killaget består nu av:

*Anton, Mikael, Markus, Tobias, Andreas, Stefan och Martin.

Ö-RÅD: Det allra första ö-rådet är igång. Deltagarna får svara på en massa frågor om vad de gjort under dagen på ön, och hur det ska bli att tävla och hur de tror att natten kommer att bli...och det blir även en massa prat om de hemliga konserverna, vad innehåller de egentligen? De som de har öppnat har innehållit musslor och olika fisksorter, vilket inte varit populärt... :)

PRIS-TÄVLING: På kvällen är det dax för den första pristävlingen. Deltagarna ska i varsitt lag forsla vatten genom en hinderbana, det laget som har mest vatten med sig i mål vinner ett pris. Tjejerna och killarna kämpar sig igenom årets hinderbana, och det visar sig att både tjej och killaget har lyckats forsla lika mycket vatten i mål, så det avgörs genom att kolla vilket lag som klarade hinderbanan på kortast tid, och det var tjejlaget som gjorde det på 8 sekunder snabbare tid. Tjejerna i tjejlaget blev jätteglada av sitt pris: Hela sin packning tillbax! Här nedan syns det vinnande tjejlaget!
Tjejlaget!
Efter pristävlingen går deltagarna tillbax till sina nybyggda läger, där får de veta att det ska bli en byteshandel på ön. Det blir Emma och Anton som möts på en sten i vattnet, runt omkring dom brinner det marchaller, för att byta grejer med varandra. Emma lurar Anton att byta till sig en tom konservburk och Anton lurar Emma genom att ta med sig flest soppor tillbax sitt läger.

Mörkret lägger sig över ön och deltagarna bestämmer sig för att krypa ner i sina sovsäckar, de tycker det är riktigt mysigt att ligga under sina vindskydd...imorgon introduceras BUREN på ön, vad det innebär...har deltagarna ingen aning om...ÄN!

FORTSÄTTNING FÖLJER...

//Jimmy

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback