TÅRAR I ÖGONEN!

Hej på er!

Mitt liv består just nu mest av att kolla på friidrotts-vm som pågår i Osaka. Det har varit många spännande tävlingar och tårarna i mina ögon har runnit några gånger hittills. Det som var värst att kolla på tycker jag var när Sanna Kallur blev 4:a på 100 meter häck. Det var riktigt hemskt och Sanna blev så ledsen så jag antar att alla svenskar som satt framför tv:n och tittade fick tårar i ögonen. (En ledsen Sanna Kallur på bilden här under)
image207
Och när vi alla fick veta att det hade varit fusk inblandat i den finalen så blev ju inte saken roligare precis. Det är bara att kolla på beviset på bilden här under, att Perry var inne på Sannas bana och störde. Denna händelse är mycket tråkig iom att det kanske var en medalj som förvann för Sanna just då...
image208
Men det är inte så mycket att göra åt när det nu är som det är med godkända resultat...suck! Men hur som helst så fick Sanna med sig ett nytt personligt rekord i bagaget från Osaka, och det är ju IMPONERANDE!!!

Ni får ha en trevlig fredagskväll, det ska jag ha framför tv:n och den svenska uttagningen till Junior Eurovision Song Contest.

KRAM och hej!

//Jimmy "Huskan" :)

GULDET!

Hejhej!

Nu är jag tillbax i stan igen efter en helg i Bollnäs. Var där för att höra Jonny "Schlagerman" sjunga i kvällarna två. Det är trevligt i Bollnäs men lite tråkigt att man inte känner någon där. Igår när vi var på väg hem från Bollnäs tittade vi in hos min mamma i Bomle. Där fick vi se våran svenska Carolina Klüft ta guld i friidrotts VM. Så jag får väl GRATULERA till GULDET!!!
image206
Hon är helt otrolig den tjejen och jag sitter som vanligt spikad framför tv:n när det är sådana hära tävlingar. (Carolina Klüft på bilderna här över och här under)
image205
Idag känner jag mig trött och lite sliten, ska nog tillbringa denna dag med att ta det rätt så lugnt. Blir nog träning ikväll iofs, men det orkar jag.

Innan jag avslutar denna blogg idag så vill jag passa på att GRATULERA min kompis Tine som nyss fyllt 23 år! GRATTISKRAM!!!

Ha en trevlig dag!

KRAMIS!

//Jimmy "Huskan" :)

TVÅ ÖDLOR OCH EN VATTENSNOK!

Tjenare!

Idag har jag varit på utflykt till Ånnaboda med Emma, Anky, Loke och Alva. Det var riktigt trevligt, även om den nyinköpta engångsgrillen inte funkade som den skulle. Men efter mycket jobb så fick vi till slut varma korvar att äta. Vi gick även en promenad runt sjön, och fick se två ödlor och en vattensnok. (Emma, Alva, Anky och Loke på bilden här under)
image202
Och här under är busiga Loke!
image203
Och lilla Alva ser ni på bilden här under!
image204
Nu ska jag laga mat, så vi hörs en annan gång alla HUSKOR därute!

KRAM på er!

//Jimmy "Huskan" :)

FJORTISEN RICHARD!

Hej!

Måndag igen, känns som om att det är måndag hela tiden...men det är ju bara att acceptera. Jag har alldeles nyss varit och tränat på gymmet och det var jobbigt! *PUST* Annars så har det varit en rätt så lugn dag, har ingen lust att göra en massa saker just nu heller så det passar mig bra. Idag vill jag även passa på att GRATULERA Richard som fyller 14 år! *HURRA HURRA HURRA* (Fjortisen Richard på fotot här under)
image201
Vill även passa på att LYCKÖNSKA mina vänner Maria och Johan som nyligen gift sig!

PUSS OCH KRAM FRÅN MEJ! :)

//Jimmy "Huskan" :)

ALVA VAR SÅ SÖT!

Hej!

Nu har jag äntligen fått bilderna från dopet som jag var på i lördags, så nu kan jag skriva om det här. Det var min barndomsvän Emma som döpte dottern Alva i Almby kyrka. Det var ett fint dop med vackra psalmer. På bilden här under ser ni Gudfar (kommer inte ihåg hans namn), Mamma Emma, Pappa Svante, Dopbarnet Alva, Gudmor Kikki och Prästen.
image199
Och här under är de stolta föräldrarna till lilla Alva!
image200
Efter dopet blev det fika och tårta för alla dopbesökare. Kul att träffa alla som var där, och lilla Alva var så söt!

KRAM från mej!

//Jimmy "Huskan" :)

JAG ÄR IMPONERAD!

Hej alla glada!

Idag har jag mest tagit det lugt. Min kusin Anton kom hit för ett tag sedan och vi ska väl gå och träna om en stund. Det var ett tag sedan som jag satte min fot på gymmet, så det kommer nog att kännas i kroppen efteråt skulle jag tro. Jag vill passa på att gratulera min kompis Frida som nyss fått körkort! JAG ÄR IMPONERAD!!! (Frida på fotot här under)
image198
Ha en trevlig dag alla HUSKOR därute!

Kram och hej!

//Jimmy "Huskan" :)

RÄDD FÖR KRÄFTOR!

Hej!

Igår kväll var jag lite rädd...för vi hade kräftfest hemma och jag är rädd för kräftor! Jo, det är sant, för mig är kräftor vattenspindlar...usch! Men Nathalie, Jonny, Linnéa, Richard och Angelica åt iallafall av kräftorna och jag satt brevid och tuggade på en smörgås. Det var iallafall trevligt, även om kräftorna var otrevliga! :) (Fotot här under på Nathalie, Jonny, Linnéa, Richard och Angelica)
image195
Och här är jag...rädd...och så... :)
image196
Och jag måste ju berätta att jag faktiskt inte var ensam om att vara rädd för kräftorna, för Nathalie (på bilden här under) var oxå rädd för att hålla i dom med händerna! *SÅ DET SÅ*
image197
Så nu vet ni det, kräftskiva är inget för mig! BLÄÄÄ!

KRAM från mej!

//Jimmy "Huskan" :)

SOTIS OCH TISSE!

Hej!

Idag vill jag tillägna denna blogg till hunden Sotis och katten Tisse. Jag har levt med dessa två djur sedan jag var liten och växte upp i Bomle. Sotis och Tisse blev gamla, 17 och 18 år. De har för mig betytt oerhört mycket, Sotis som alltid var nyfiken och ville vara med på allting, och Tisse som jag åt chips och dipp ihop med. Dessa båda djur kommer alltid att finnas med mig i mitt hjärta. För cirka 1 vecka sedan var det dax för dom båda att somna in, och flytta till djurhimlen. Jag kommer att sakna er Sotis och Tisse...MYCKET! (Sotis på bilden här under)
image193
Och Tisse på bilden här under!
image194
Älskar er, hoppas ni har det bra där ni är nu!

//Jimmy "Huskan" :)

EXPEDITION SCOUT 2007 DAG 4 - FINALEN!

Tjenare!

Dax att berätta om den sista dagen av Expedition Scout 2007:

Deltagarna var vakna rätt så länge den sista natten på ön, några somnade i sina sovsäckar ute vid elden. Vid 08-tiden på morgonen väcktes deltagarna av en videokamera i ansiktet, vilket de alltid ogillar! :) Sedan blev det den sista robinsontävlingen, sista chansen för deltagarna att få vara med i finalen. Först skulle deltagarna föra en ring runt ett snöre på snabbast tid. De som var snabbast gick vidare till en tävling som heter olycks-kotten, efter det återstod endast 3 deltagare. Det var RobinsonGabriella, RobinsonSebastian och RobinsonAndreas som simmade och hämtade bokstäver längs med ett snöre i vattnet. Till slut vann RobinsonAndreas en finalplats. (Simtävlingen på bilden här under)
image190
Sedan var det dax för deltagarna att utse årets vinnare och robinson. Alla deltagare fick lägga en röst på den bland finalisterna som de tyckte skulle bli årets robinson. Finalisterna var RobinsonTobias, RobinsonAndreas, RobinsonAnton, RobinsonSabina och RobinsonElvira. Det var nervösa finalister som lyssnade när rösterna lästes upp, till slut visade det sig att det stod mellan RobinsonAnton och RobinsonSabina. Endast 1 röst återstod och de hade båda lika många röster. Och på den sista rösten stod det: RobinsonSabina! Expedition Scout 2007´s Robinson blev RobinsonSabina! *GRATTISGRATTISGRATTIS* (Foto från det sista ö-rådet här under)
image191
Det röstades även fram ett specialpris av alla deltagare. Titeln Öns Raring 2007 vanns av RobinsonNathalie! *GRATTISGRATTISGRATTIS* (Öns Raring RobinsonNathalie och Öns Robinson RobinsonSabina på fotot här under)
image192
Mycket annat hände ju givetvis på den öde ön, men jag har valt att förkorta äventyret på denna blogg! Hur som helst så tycker jag att resultatet av årets äventyr Expedition Scout 2007 blev bra. Som vanligt fanns det saker som blev som det var tänkt, och annat som inte funkade som tänkt. Jag är iallafall nöjd, men jag vet att det kan göras bättre nästa år, jag har redan börjat smida nya planer...Den som vill vara med och tävla då får se vad jag menar...! :)

TACK ALLA DELTAGARE PÅ ÖN, NI ÄR BÄST!!!

KRAM från mej!

//Jimmy "Huskan" :)

EXPEDITION SCOUT 2007 DAG 3!

Hejhej!

Den 3.e dagen av äventyret Expedition Scout 2007 kommer här: Denna andra natt på ön sov deltagarna rätt så länge. Det var ett riktigt regn och rusk väder hela förmiddagen. De som bodde i Lagunen fick veta att de skulle få tävla om en finalplats. Grenarna var först att släpa stock, sedan hålla handen uppe så länge som möjligt och till slut att göra upp eld med eldstål och tända en fackla. Det blev till slut RobinsonTobias som vann en finalplats. (Laguntävling på bilden här under)
image187
Efter avslutad tävling i Lagunen, fick de 4 deltagarna flytta tillbax till de övriga i expeditionen. Vid lunchtid dök det upp en joker på ön. Det var RobinsonAnneSofie (som deltog redan 1999), som hoppade in i expeditionen som joker. Hon blev väl mottagen av de andra, och nu kom även solen på himmelen tillbax igen. RobinsonEmil däremot tyckte att det var jobbigt att vara hemifrån så lång tid så han lämnade expeditionen på eftermiddagen, men var nöjd och glad över sin insatts ändå. (Jokern anländer på bilden här under)
image188
Det var även en robinsontävling på eftermiddagen där deltagarna skulle tävla i momenten minnestavla, simma och släcka ljus och till slut den klassiska plankan. Det blev en väldigt jämn tävling där till slut RobinsonSabina stod som segrare på plankan. Och hon var glad över att ha kommit till final. När kvällen närmade sig fick deltagarna förbereda sig för ö-fest. De gjorde sig fina med hjälpa av det som naturen har att erbjuda, så det var många spektakulära kreationer som hittades på. Sedan var det dax att bege sig till den väntande ö-festen. (Bild från ö-festen här under)
image189
Väl på ö-festen blev de serverade grillade hamburgare med bröd, chips och läsk, vilket var väldigt populärt! Iom att deras vanliga mat på ön består av ris, nudlar och makaroner utan varken kryddor eller ketchup så måste detta som de fick äta på ö-festen ha varit den godaste maten på ön! Det blev även en hel del dans av deltagarna och även några lekar. När natten infunnit sig och det var mörkt ute, släcktes brasan och deltagarna fick gå tillbax till sitt läger för en sista natts sömn. Imorgon är det dax för final...FORTSÄTTNING FÖLJER!

TACK OCH HEJ!

//Jimmy "Huskan" :)

EXPEDITION SCOUT 2007 DAG 2!

Tjenare!

Här kommer DAG 2 från äventyret Expedition Scout 2007:  Deltagarna sov nästan ingenting den första natten på ön, några i lägret satt uppe och pratade högt hur länge som helst. Och det märktes att de var trötta denna dagen men på förmiddagen fick de ett meddelande till sitt läger. De skulle välja ut 3 deltagare som skulle gå på ett uppdrag, endast en utav dessa 3 skulle återvända till lägret igen. Det blev RobinsonFrida, RobinsonElvira och RobinsonLiam som tog sin packning och gick iväg på uppdraget. När de kom in i skogen blev de genast tillfångatagna av ö-häxan, och alla sattes i små burar. (Se fotot under)
image184
Och den som stannade kvar längst i buren fick en finalplats av ö-häxan. Det blev till slut RobinsonElvira som stannade längst i den lilla buren, och hon fick återvända till lägret. RobinsonLiam och RobinsonFrida fick däremot gå iväg till en obebodd strand som kallades Lagunen. Efter att alla gått iväg, gick ö-häxan ner till lägret och band ihop alla deltagare och förde dom in i den stora buren. Hon berättade reglerna för den stora buren: Den deltagaren som lämnar buren först får ett straff, och den deltagaren som stannar kvar längst vinner en finalplats. (Här under sitter deltagarna i den stora buren)
image185
Den som lämnade buren först var RobinsonEmil, och han fick i straff att bosätta sig i Lagunen. RobinsonTobias däremot, han hamnade i Lagunen pga att han var nyfiken och hittade en lapp i lägret där det stod att den som hittade lappen skulle omedelbart packa sin ryggsäck och lämna lägret. När det endast var 3 deltagare som satt kvar i buren blev det pristävling för de övriga. De skulle kasta små påsar på varandra med ris i, så att alla motståndare ramlade av plankorna som de stod på. Det blev RobinsonOlivia som vann den tävlingen och hon fick ta med sig en annan deltagare på en grill och underhållningskväll. Hon drog lott mellan 2 deltagare som hon ville ha med sig, och det blev RobinsonGabriella som till slut fick följa med och grilla, samt lyssna på rap-musik av Pee-Jay! (Pee-Jay uppträder på bilden här under)
image186
Efter 11 timmar och 11 minuter gick den segrande deltagaren ut ur den stora buren, och det var RobinsonAnton. Då var det mörkt ute och natt för länge sedan. Fortsättning följer...

TACK för mig!

//Jimmy "Huskan" :)

EXPEDITION SCOUT 2007 DAG 1!

Hejhej!

Nu är Expedition Scout 2007 avklarat, men jag tänkte att ni alla som läser detta ska få veta vad som hände på detta äventyr i dagarna fyra, så här kommer en kort version av äventyret i skrift.

Den 1 augusti vid 14.30-tiden gick alla deltagare iland på den öde ön LissÖn i Dalarna. Väl framme vid lägerplatsen började deltagarna att bygga upp sitt läger. Detta år var det rekord-många deltagare, hela 15 stycken tappra som ville vara med och leva öde ö liv.
image179
Olivia, Gabriella, Linnéa, Frida och Elvira på fotot ovan.
image180
Och här är Emma, Sabina, Nathalie, Stefan och Andreas på fotot ovan.
image181
Och Emil, Liam, Anton, Tobias och Sebastian på fotot ovan.

Det var lite olika tankar om hur deras läger egentligen skulle se ut, men till slut, efter MÅNGA timmar, stod ett läger och vindskydd färdigt för inflytt. Någon på ön tyckte att de även skulle bygga ett omklädningsrum (!) på ön, men vad jag vet så blev det aldrig av... :) Efter det fick deltagarna bygga en varsin flotte som de skulle ha till kvällens pristävling. Den snabbaste killen och den snabbaste tjejen på flotten vann ett pris. Och det blev RobinsonOlivia och RobinsonStefan som vann det fina priset: En date, inklusive frukt, dryck, kakor och skönsång av LiseLotte. (Daten på bilden här under inklusive undertecknad)
image182
Efter daten samlades alla deltagare i lägret för att sitta uppe väldigt sent och babbla om det ena och det andra. Hur den första natten på ön blev, det kommer jag att avslöja i min blogg vid ett senare tillfälle...(DAG 2).

Vi hörs!

KRAM!

//Jimmy "Huskan" :)

IDAG BÖRJAR ÄVENTYRET!

Hejhej!

Idag börjar äventyret på LissÖn, det ska bli riktigt roligt! Ville bara berätta det för er alla trogna läsare, vi får väl se vem som blir Robinson 2007! Ni kan förresten gå in och gissa vem som vinner under knappen vinn! (Fotot är från Expedition Scout 1999)
image178
Nu ska jag packa de sista sakerna, sedan börjar äventyret Expedition Scout 2007, spännande!

KRAMAR från den blivande ö-bon Jimmy "Huskan" :)