BLÅST OCH UTNYTTJAD PÅ BALI!

Tjenare!

Idag är det tisdag och det är stilla och lugnt här vid datorn. Ville bara ge er ett tips på en bra film: MASJÄVLAR! Om ni vill veta hur vi från Dalarna har det, tycker jag att ni ska passa på att se filmen "Masjävlar"!!! Och se då till att inte missa den underbara karaktären (se bilden nedan), hon är bäst i hela filmen... :)
Bali
-Jag blir gärna blåst och utnyttjad på Bali! *garvar*

KRAM från mej!

//Jimmy "Huskan" :)

SITTER HEMMA OCH LYSSNAR PÅ SCHLAGERMAN!

Hejhej!

Nu är det lördagskväll och vad gör då jag??? Jo, jag sitter ensam hemma och gör typ ingenting, men det är ju skönt att slöa oxå efter denna storstädning som jag gjort de senaste dagarna...

Just nu är även Schlagerman på web-radion, så det känns som om att jag är med där på hans spelning fast jag sitter hemma...*WEIRD* (Schlagerman syns på fotot nedan)

Schlagerman
Hur som helst, ha en trevlig kväll alla HUSKOR därute!

KRAM på er!

//Jimmy "Huskan" :)

DAMMRÅTTORNA HAR FÖRÖKAT SIG!

Hej!

Igår var jag riktigt hurtig av mig för jag städade, städade och städade, det behövdes för dammråttorna hade förökat sig den senaste tiden. Men snart ska de vara utrotade! *SÅ DET SÅ* Idag ska jag se till att de sista dammråttorna försvinner, alltså blir det en dag till fylld av städning!
Jag och Loke
Fotot ovan är på mig och lilla Loke som jag är morbror åt!

KRAM på er alla som läser detta!

//Jimmy "Huskan" :)

EXPEDITION SCOUT 2006 DAG 4 FINALEN!

EXPEDITION SCOUT 2006 DAG 4!

5 Augusti: Det är tidig morgon, daggen ligger ännu kvar i gräset och deltagarna sover fortfarande skönt i sina sovsäckar. Solen är framme och jag inser att denna sista dag på ön kommer att bli ännu en dag i solens sken. Jag bestämmer mig för att med videokameran i högsta hugg (traditionsenligt) väcka alla deltagare med en kamera i ansiktet, vilket är olika populärt. :)

Några deltagare käkar lite nudlar till frukost, andra hoppar helt över frukosten och sover lite till. Jag tror att RobinsonEmma var den som sov längst denna morgon, kanske ville hon inte gå upp för att hon hade den tunga kedjan runt foten?!? Jag berättade för deltagarna att det snart var dax för den sista RobinsonTävlingen, sista chansen att ta sig till den stora finalen, om inte RobinsonAnton och RobinsonLinnea ville duellera med någon av dom i expeditionens läger. Nervösa och lite uppspelta av stundens allvar gick deltagarna iväg för att tävla om den åtråvärda finalplatsen.

ROBINSONTÄVLING: Den första deltävlingen gick ut på att simma en sträcka för att sedan kasta en träkloss inom ett utmärkt område. RobinsonSabina och RobinsonMarkus som kom sist i tävlingen får veta att de två ska vid ett senare tillfälle duellera om vem som ska ha den tunga kedjan att släpa på den sista tiden av expeditionen. De som gick vidare från simningen gick vidare till en reaktionstävling, när de hör ett speciellt ljud ska de så fort som möjligt lägga sin hand på en utmärkt planka, den som är sist att lägga sin hand på plankan är ute ur tävlingen, detta fortsätter tills det endast är 3 deltagare kvar. Det blir RobinsonEmma, RobinsonStefan och RobinsonMartin som gör upp om den sista finalplatsen i den sista tävlingen. Det gäller för dom att transportera vatten i munnen över stranden för att fylla en behållare först. Det blir en hårt och blöt kamp innan den ena behållaren blir helt fylld. RobinsonMartin vinner en plats i finalen! *GRATTIS MARTIN*

KEDJEDUELL: RobinsonSabina och RobinsonMarkus duellerar om vem som ska ha straffet att bära den tunga kedjan vid sin fot. Det gäller för dom att springa ikapp den andra deltagaren och efter mycket spring hinner RobinsonMarkus ikapp RobinsonSabina, så det blir hon som får bära kedjan, vilket hon tycker är helt ok.

Deltagarna på finalstranden har vaknat och insett hur nära de just nu är en finalplats. Endast 1 duell återstår för de båda. Det pratas en hel del om hur de ska välja sin motståndare i duellen. Till slut väljer RobinsonAnton att duellera med RobinsonMarkus, och RobinsonLinnea väljer att duellera med RobinsonFrida. Alla 4 är nervösa när de gör sig iordning för duell.

DUELL: RobinsonAnton och RobinsonMarkus står färdiga ute i vattnet vid en gräsholme. Det gäller för dom att simma så fort de kan in till finalstranden för att vara den första att lägga handen på Robinsonstatyetten. De vet att de båda just nu är cirka 30 meter från finalen, så det satsas för fullt i vattnet och det blir en lycklig RobinsonAnton som vinner en finalplats! *GRATTIS ANTON* Sedan är det dax för tjejerna att duellera, RobinsonLinnea och RobinsonFrida ska utföra samma tävling som killarna gjort. En jämn kamp blir det och tills slut så är det RobinsonFrida som vrålandes av glädje lägger sin hand först på statyetten, och nu är även hon i final. *GRATTIS FRIDA* RobinsonLinnea som bott nästan hela expeditionen på finalstranden är ändå nöjd med sin insatts, även om det var nära att hon kom till finalen.

Deltagarna plockar ihop sin packning och river sina läger. Det är otroligt varmt denna dag så några tar sig ett dopp i vattnet för att svalka sig. Nervösa är de alla när de beger sig iväg till Ö-Rådet, där det är dax att utse årets Robinson 2006! Bilden nedan är från Ö-Rådet, alla RobinsonDeltagare!

Ö-Råd
FINAL Ö-RÅD: Deltagarna sitter förväntansfulla i Ö-Rådet, vem utav dom kommer att vinna? Först får de rösta på en utav alla deltagare som ska få titeln: Öns Raring! Det blir till slut RobinsonMikael som vinner den titeln och han gratuleras av alla. *GRATTIS MIKAEL* Sedan är det dax för finalisterna RobinsonTobias, RobinsonJessica, RobinsonMartin, RobinsonAnton och RobinsonFrida att göra upp om årets titel. Alla deltagare lägger en varsin röst på någon utav dessa 5 finalister. 2005-års Robinson vinnare Daniel läser upp de 13 rösterna, i början får alla finalister röster, men det blir till slut RobinsonJessica som vinner med flest röster! *GRATTIS JESSICA* Årets Robinson 2006 Jessica hissas av alla andra deltagare och applåderna hon får är otroliga! Efter hissningen blir hon kastad i vattnet av de andra, och årets Expedition Scout är i stort sett avslutad.

Föräldrar och andra anhöriga står vid övergången till LissÖn och väntar spänt på att få veta vem som vunnit Expedition Scout 2006, en efter en går deltagarna av ön, till slut är det dax att berätta vem som vunnit. När jag säger att vinnaren är Jessica, då utbryter ett hejdundrande applåderi, även jag som arrangör får applåder, blommor och choklad! *TACKTACKTACK*

Tankarna nu efter Expedition Scout 2006 är väl att jag är väldigt nöjd med allt, det har fungerat bra på alla sätt och vis, och jag ser fram emot att få visa filmen för deltagarna vid ett senare tillfälle.

Jag vill även passa på att TACKA och KRAMA om ALLA hjälpredor som jag haft innan, under och efter Expedition Scout, NI ÄR BÄST!!! Och givetvis TACKA ALLA deltagare för att ni vill vara med på alla knäppa upptåg på ön, NI ÄR KANONDUKTIGA!!!

Jag ser även fram emot att få vara arrangör för Expedition Scout 2007, så jag hoppas det blir av, men just nu tänker jag njuta av att Expedition Scout 2006 blev en fullträff! TACK FÖR ALLT OCH TACK FÖR MEJ!

//Jimmy


EXPEDITION SCOUT 2006 DAG 3!

EXPEDITION SCOUT 2006 DAG 3!

3 Augusti: Jag glömde att berätta en sak om gårdagen, och det är att om man kommer sist i en RobinsonTävling så får man bära en tung kedja vid sin fot, som straff, så RobinsonFrida fick en kedja runt sin fot igår, så nu vet ni det!

4 Augusti: Deltagarna sover länge denna morgon, det är kanonfint väder och inte ett enda moln på himlen.

FINALSTRANDEN: Jag går till RobinsonLinnea och RobinsonAnton som bor i vindskyddet på finalstranden, de har sovit gott och RobinsonLinnea är glad över att det var RobinsonAnton som blev den som skulle bo med henne på finalstranden. De får veta att det snart ska utkämpas en duell, de får i uppdrag att välja ut en varsin motståndare ur expeditionen att duellera med. Vinnaren bor kvar på finalstranden, förloraren återvänder till expeditionens läger.

DUELL: RobinsonAnton väljer att duellera med RobinsonMarkus. Det gäller att hålla sig kvar så länge som möjligt i en ställning med armarna nere och benen högre upp. Efter någon minut rasar RobinsonMarkus ner och det betyder att RobinsonAnton får bo kvar på finalstranden. När det sedan är dax för RobinsonLinnea att välja sin motståndare väljer hon RobinsonFrida. De gör sig klara för start och efter en minut rasar RobinsonFrida ner från ställningen, så det blir RobinsonLinnea som får bo kvar på finalstranden.

Alla deltagare ser till att käka några smörgåsar (utan smör och pålägg), några käkar makaroner och nudlar, de badar och har det allmänt skönt tills de vid lunchtid får veta att de ska ut på silverstensjakt! Alla deltagare hoppar i vattnet för att leta efter så många silverstenar som möjligt! Efter 10 minuter ger deltagarna upp, då har alla hittat silverstenar och det kommer en auktionist (Mona) till ön. Hon auktionerar ut tandborste, frukt, burkläsk, personlig post m.m. Deltagarna blir glada över att ha fått lite nytt smått och gott till ön. I posten finns det ju även en hel del smuggel som föräldrar och andra anhöriga har skickat med...

ROBINSONTÄVLING: Det är dax för den andra RobinsonTävlingen, den andra chansen att få en finalplats. Den första grenen är ett slags kortspel, alla deltagare får ett varsitt spelkort, den deltagaren som får ett speciellt märkt kort får välja vilken av de andra deltagarna som skall lämna tävlingen. (Den första att lämna tävlingen blir RobinsonEmma, som nu övertar den tunga kedjan från RobinsonFrida.) Detta pågår en stund, ända tills det endast återstår 3 deltagare. Det blir RobinsonNathalie, RobinsonFrida och RobinsonJessica som grävs ner till naveln i sanden, på stranden. Den som först gräver sig upp och kastar sig i vattnet har vunnit en finalplats. Tävlingen är jämn men det blir RobinsonJessica som är först att kasta sig i vattnet, vilket betyder att hon vunnit en finalplats! *GRATTIS JESSICA*

DUELL: Det är dax för ännu en duell på finalstranden. RobinsonAnton väljer att duellera med RobinsonMartin. Tävlingen går ut på att bygga ett torn, deltagarna lägger varannan träkloss, den som får tornet att välta har förlorat. Det blir en spännande tävling, kloss efter kloss läggs och tornet blir högre och högre, till slut rasar tornet och RobinsonMarin får återvända till expeditionens läger, för det är RobinsonAnton som vinner, och får bo kvar på finalstranden. RobinsonLinnea väljer att duellera med RobinsonNathalie, det blir ett högt torn, men givetvis rasar det efter ett tag och vinnaren blev RobinsonLinnea. RobinsonAnton och RobinsonLinnea är givetvis jätteglada över att ha vunnit 2 varsinna dueller idag och de är glada över att fortfarande vara i final.

Eftermiddagen fortlöper lugnt och deltagarna slappar vid vattnet och i lägrena. När klockan närmar sig 20-tiden får de ett efterlängtat besked: Nu är det dax för Ö-Fest! Alla deltagare blir jätteglada och gör sig iordning och beger sig iväg till Ö-Festen!

Ö-Fest
Bilden ovan är från Ö-Festen! RobinsonStefan, RobinsonMikael och RobinsonAndreas som har kul på Ö-Festen!
 
Ö-FESTEN: Det spelas musik (givetvis mest schlagers), grillas hamburgare, dricks läsk och käkas chips för fulla muggar hela Ö-Festen igenom. En stor, varm eld knastrar i mitten av festplatsen. Efter att ha käkat nudlar och makaroner i några dagar så uppskattas det otroligt mycket att få äta hamburgare, käka chips och dricka läsk. När mörkret faller bestämmer sig deltagarna att dansa och flamsa tillsammans till musiken, det gör de långt över midnatt...

...IMORGON ÄR DET FINAL PÅ ÖN!

FORTSÄTTNING FÖLJER...

//Jimmy

EXPEDITION SCOUT 2006 DAG 2!

DEN ANDRA DAGEN PÅ ÖN:

3 Augusti: Deltagarna är uppe rätt så tidigt, som vanligt tror de att det är morgon så fort solen går upp, så det kokas nudlar för fulla muggar väldigt tidigt på morgonen. Alla deltagare har sovit gott den första natten på ön. Lagen får veta att det är sammanslagning nu, och de plockar ner sina respektive vindskydd för att flytta till ett nytt ställe på ön, där de bygger ett gemensamt läger. 

Vid middagstid får de ett meddelande till ön som lyder:

"Detta är buren. Reglerna är enkla. Ni bestämmer själva hur länge ni ska sitta i den. Den deltagare som lämnar buren först, får lämna expeditionen. Den deltagare som lämnar buren sist, får ett fint pris"

Alla 13 deltagare tar plats i den trånga buren. Det är strålande sol och den första tiden i buren är behaglig. Jag frågar deltagarna om de inte ska lämna buren snart, men ingen är redo att göra det. Efter 1 timme bestämmer sig RobinsonLinnea för att gå ut ur buren, hon tycker att det är för varmt att sitta i den. Alla andra deltagare klappar i händerna åt henne när hon går ut ur buren. RobinsonLinnea packar ihop sina saker och beger sig iväg till stranden, där får hon veta att hon ska bo i ett vindskydd tills vidare. Hon får även veta att hon JUST NU är i final för hon bor på finalstranden. Timmarna går och när det har gått cirka 5 timmar, har ytterligare några deltagare lämnat buren. Jag berättar att det nu är dax för en RobinsonTävling. (Om man vinner en RobinsonTävling är man med i finalen) 6 deltagare sitter fortfarande kvar i buren när RobinsonTävlingen drar igång.

ROBINSONTÄVLING: I det första momentet gäller det att hålla andan så länge som möjligt under vattnet, de 2 första som kommer upp till ytan för att ta luft är ute ur RobinsonTävlingen. Det blir till slut RobinsonNathalie, RobinsonTobias, RobinsonSabina och RobinsonMartin som gör upp om en finalplats på plankan.

PLANKAN: Ute i vattnet står det en planka och väntar på deltagarna, det gäller att stå kvar längst på plankan. Efter cirka 11 minuter rasar den sista deltagaren av plankan, och det är RobinsonTobias som nu har en plats i finalen. *GRATTIS TOBBE*

BUREN: Det är nu dax för den 7:e deltagaren att lämna buren, efter någon timme till är de endast 4 deltagare kvar i buren och nu börjar det att skymma på himlen. Jag börjar förstå att det kommer att ta tid innan den sista deltagaren lämnar buren.

FINALSTRANDEN: RobinsonLinnea kämpar på i sin ensamhet på finalstranden. Hon lagar nudlar och gör det trevligt i sitt vindskydd. Hon har nu fått veta att det kommer att anlända 1 deltagare till, till finalstranden, att de är 2 stycken som ska bo där och duellera sig fram till finalen.

BUREN: Det är mörkt och det har varit så ett tag, när 10 timmar firas i buren är det tjo och tjim. De envisa Robinsondeltagarna berättar för mig att de tänker stå kvar i buren länge. De fryser och är hungriga, det enda som finns i buren är dom själva och vatten. Efter 10 timmar och 25 minuter bestämmer sig RobinsonMikael att lämna buren, och så var de bara 3 deltagare kvar: RobinsonJessica, RobinsonAnton och RobinsonEmma.

I LÄGRET: De deltagare som lämnat buren lagar nattmat och kryper ned i sina sovsäckar, de tycker att de i buren är lite galna som står där fortfarande.

Fotot nedan: Jag framför BUREN!

Buren
BUREN: Efter 11 timmar och 8 minuter i buren bestämmer sig RobinsonJessica och RobinsonEmma för att gå ut ur buren tillsammans, de går tillbax till lägret och intar varm soppa, nudlar och varm dryck, innan de kryper ner i sina sovsäckar, trötta och lite frusna. En deltagare finns kvar i buren och det är RobinsonAnton, som går ut efter 11 timmar och 9 minuter, hans vinst blir att flytta ner till finalstranden, och det glädjer honom att han JUST NU är i final!

FINALSTRANDEN: Det är mörkt överallt just nu och RobinsonLinnea har för länge sedan krypit ner i sin sovsäck och somnat. RobinsonAnton går genast och lägger sig efter en hård kamp i buren, han somnar rätt snabbt med många tankar i sitt huvud. Imorgon när han vaknar ska han duellera om att få bo kvar på finalstranden...

FORTSÄTTNING FÖLJER...

//Jimmy

EXPEDITION SCOUT 2006 DAG 1!

Tjenare!

Nu har jag avverkat ännu en Exp.Scout. Och jag tänkte berätta lite om vad som egentligen hände på den där öde ön ”LissÖn” i dalarna den 2-5 augusti 2006!

2 Augusti: Vid 12-tiden anländer tjejerna till ön, väl där får de veta att de endast får ta med sig 10 av sina saker ur sin packning till ön, det som de har på sig inräknas oxå bland dessa 10. Efter att tjejerna valt ut de 10 mest nödvändiga sakerna, går de iland på den öde ön. De bär sin packning en bit, när de kommer fram till stället som de ska ha sitt läger på börjar de genast att försöka bygga tak över huvudet. Efter ca 10 minuter kommer börjar det att regna...men det regnar bara i 10 minuter, så tjejerna tar skydd under en pressening så länge regnet pågår. Endast RobinsonEmma och RobinsonJessica struntar i regnet där de står och hugger ner träd i skogen. Efter att regnet slutat fortsätter byggandet av tjejlägret!

Tjejlaget består nu av:

*Emma, Jessica, Nathalie, Sabina, Frida och Linnea.

Vid 14-tiden anländer killarna till ön, de är väldigt taggade eftersom de ligger två timmar efter tjejerna när det gäller lägerbygget. De sätter genast igång att bygga ett vindskydd, och det är sammarbete som gäller från första sekund. De lyckas på väldigt kort tid få upp ett vindskydd och gör iordning en matplats och även ett litet förråd till de få sakerna som de innehar.

Killaget består nu av:

*Anton, Mikael, Markus, Tobias, Andreas, Stefan och Martin.

Ö-RÅD: Det allra första ö-rådet är igång. Deltagarna får svara på en massa frågor om vad de gjort under dagen på ön, och hur det ska bli att tävla och hur de tror att natten kommer att bli...och det blir även en massa prat om de hemliga konserverna, vad innehåller de egentligen? De som de har öppnat har innehållit musslor och olika fisksorter, vilket inte varit populärt... :)

PRIS-TÄVLING: På kvällen är det dax för den första pristävlingen. Deltagarna ska i varsitt lag forsla vatten genom en hinderbana, det laget som har mest vatten med sig i mål vinner ett pris. Tjejerna och killarna kämpar sig igenom årets hinderbana, och det visar sig att både tjej och killaget har lyckats forsla lika mycket vatten i mål, så det avgörs genom att kolla vilket lag som klarade hinderbanan på kortast tid, och det var tjejlaget som gjorde det på 8 sekunder snabbare tid. Tjejerna i tjejlaget blev jätteglada av sitt pris: Hela sin packning tillbax! Här nedan syns det vinnande tjejlaget!
Tjejlaget!
Efter pristävlingen går deltagarna tillbax till sina nybyggda läger, där får de veta att det ska bli en byteshandel på ön. Det blir Emma och Anton som möts på en sten i vattnet, runt omkring dom brinner det marchaller, för att byta grejer med varandra. Emma lurar Anton att byta till sig en tom konservburk och Anton lurar Emma genom att ta med sig flest soppor tillbax sitt läger.

Mörkret lägger sig över ön och deltagarna bestämmer sig för att krypa ner i sina sovsäckar, de tycker det är riktigt mysigt att ligga under sina vindskydd...imorgon introduceras BUREN på ön, vad det innebär...har deltagarna ingen aning om...ÄN!

FORTSÄTTNING FÖLJER...

//Jimmy

2006-ÅRS ROBINSON ÄR KORAD!

Hej!

Nu är äventyret på ön över för denna gången och det blev Jessica från Fagersta som blev Robinson 2006! *GRATTIS* Jag kan inte svara på varför hon vann men jag tror att de tyckte att hon var duktig som stannande i buren så länge: 11 timmar och 8 minuter! Sen vet jag att hon är en god kamrat och att många ville att en tjej skulle vinna iår, så det är bara att GRATULERA våran nya Robinson: Jessica (se fotot nedan)! Och jag vill även GRATTA Mikael som fick titeln: Öns Raring 2006! *GO MICKE* :)
Jessica
Det var riktigt roligt att få vara med om detta äventyr igen och jag hoppas att det blir en Expedition Scout även nästa år! :) Jag har hur som helst haft en kanon vecka på ön och vill passa på att TACKA alla deltagare och hjälpredor, utan er - ingen expedition! *KRAM på er*

Jag skriver mer om Expedition Scout 2006 vid ett annat tillfälle!

//Jimmy

IMORGON BÖRJAR ÄVENTYRET!

Hej hopp!

Ja, de senaste dagarna har jag tillbringat på den öde ön "LissÖn"! Jag, Daniel och Amanda har fixat med en massa inför morgondagens äventyr: Expedition Scout 2006! Det känns verkligen inspirerande att äntligen få börja med detta äventyr för planeringen har ju pågått ett bra tag nu. Men som sagt, imorgon börjar äventyret! SPÄNNANDE! Jag hoppas verklgen att det inte bara blir regn under tiden på ön, utan sol och uppehållsväder är det bästa!
Expedition Scout 2003!
Fotot ovan är från Expedition Scout 2003, Marie: Öns Raring, Sara: Joker, Maria: Årets Robinson och Malin: Joker!

Håll tummarna för att allt blir kanonbra på ön!

KRAM till er alla Huskor!

//Jimmy