EXPEDITION SCOUT 2006 DAG 2!

DEN ANDRA DAGEN PÅ ÖN:

3 Augusti: Deltagarna är uppe rätt så tidigt, som vanligt tror de att det är morgon så fort solen går upp, så det kokas nudlar för fulla muggar väldigt tidigt på morgonen. Alla deltagare har sovit gott den första natten på ön. Lagen får veta att det är sammanslagning nu, och de plockar ner sina respektive vindskydd för att flytta till ett nytt ställe på ön, där de bygger ett gemensamt läger. 

Vid middagstid får de ett meddelande till ön som lyder:

"Detta är buren. Reglerna är enkla. Ni bestämmer själva hur länge ni ska sitta i den. Den deltagare som lämnar buren först, får lämna expeditionen. Den deltagare som lämnar buren sist, får ett fint pris"

Alla 13 deltagare tar plats i den trånga buren. Det är strålande sol och den första tiden i buren är behaglig. Jag frågar deltagarna om de inte ska lämna buren snart, men ingen är redo att göra det. Efter 1 timme bestämmer sig RobinsonLinnea för att gå ut ur buren, hon tycker att det är för varmt att sitta i den. Alla andra deltagare klappar i händerna åt henne när hon går ut ur buren. RobinsonLinnea packar ihop sina saker och beger sig iväg till stranden, där får hon veta att hon ska bo i ett vindskydd tills vidare. Hon får även veta att hon JUST NU är i final för hon bor på finalstranden. Timmarna går och när det har gått cirka 5 timmar, har ytterligare några deltagare lämnat buren. Jag berättar att det nu är dax för en RobinsonTävling. (Om man vinner en RobinsonTävling är man med i finalen) 6 deltagare sitter fortfarande kvar i buren när RobinsonTävlingen drar igång.

ROBINSONTÄVLING: I det första momentet gäller det att hålla andan så länge som möjligt under vattnet, de 2 första som kommer upp till ytan för att ta luft är ute ur RobinsonTävlingen. Det blir till slut RobinsonNathalie, RobinsonTobias, RobinsonSabina och RobinsonMartin som gör upp om en finalplats på plankan.

PLANKAN: Ute i vattnet står det en planka och väntar på deltagarna, det gäller att stå kvar längst på plankan. Efter cirka 11 minuter rasar den sista deltagaren av plankan, och det är RobinsonTobias som nu har en plats i finalen. *GRATTIS TOBBE*

BUREN: Det är nu dax för den 7:e deltagaren att lämna buren, efter någon timme till är de endast 4 deltagare kvar i buren och nu börjar det att skymma på himlen. Jag börjar förstå att det kommer att ta tid innan den sista deltagaren lämnar buren.

FINALSTRANDEN: RobinsonLinnea kämpar på i sin ensamhet på finalstranden. Hon lagar nudlar och gör det trevligt i sitt vindskydd. Hon har nu fått veta att det kommer att anlända 1 deltagare till, till finalstranden, att de är 2 stycken som ska bo där och duellera sig fram till finalen.

BUREN: Det är mörkt och det har varit så ett tag, när 10 timmar firas i buren är det tjo och tjim. De envisa Robinsondeltagarna berättar för mig att de tänker stå kvar i buren länge. De fryser och är hungriga, det enda som finns i buren är dom själva och vatten. Efter 10 timmar och 25 minuter bestämmer sig RobinsonMikael att lämna buren, och så var de bara 3 deltagare kvar: RobinsonJessica, RobinsonAnton och RobinsonEmma.

I LÄGRET: De deltagare som lämnat buren lagar nattmat och kryper ned i sina sovsäckar, de tycker att de i buren är lite galna som står där fortfarande.

Fotot nedan: Jag framför BUREN!

Buren
BUREN: Efter 11 timmar och 8 minuter i buren bestämmer sig RobinsonJessica och RobinsonEmma för att gå ut ur buren tillsammans, de går tillbax till lägret och intar varm soppa, nudlar och varm dryck, innan de kryper ner i sina sovsäckar, trötta och lite frusna. En deltagare finns kvar i buren och det är RobinsonAnton, som går ut efter 11 timmar och 9 minuter, hans vinst blir att flytta ner till finalstranden, och det glädjer honom att han JUST NU är i final!

FINALSTRANDEN: Det är mörkt överallt just nu och RobinsonLinnea har för länge sedan krypit ner i sin sovsäck och somnat. RobinsonAnton går genast och lägger sig efter en hård kamp i buren, han somnar rätt snabbt med många tankar i sitt huvud. Imorgon när han vaknar ska han duellera om att få bo kvar på finalstranden...

FORTSÄTTNING FÖLJER...

//Jimmy

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback