EXPEDITION SCOUT 2006 DAG 4 FINALEN!

EXPEDITION SCOUT 2006 DAG 4!

5 Augusti: Det är tidig morgon, daggen ligger ännu kvar i gräset och deltagarna sover fortfarande skönt i sina sovsäckar. Solen är framme och jag inser att denna sista dag på ön kommer att bli ännu en dag i solens sken. Jag bestämmer mig för att med videokameran i högsta hugg (traditionsenligt) väcka alla deltagare med en kamera i ansiktet, vilket är olika populärt. :)

Några deltagare käkar lite nudlar till frukost, andra hoppar helt över frukosten och sover lite till. Jag tror att RobinsonEmma var den som sov längst denna morgon, kanske ville hon inte gå upp för att hon hade den tunga kedjan runt foten?!? Jag berättade för deltagarna att det snart var dax för den sista RobinsonTävlingen, sista chansen att ta sig till den stora finalen, om inte RobinsonAnton och RobinsonLinnea ville duellera med någon av dom i expeditionens läger. Nervösa och lite uppspelta av stundens allvar gick deltagarna iväg för att tävla om den åtråvärda finalplatsen.

ROBINSONTÄVLING: Den första deltävlingen gick ut på att simma en sträcka för att sedan kasta en träkloss inom ett utmärkt område. RobinsonSabina och RobinsonMarkus som kom sist i tävlingen får veta att de två ska vid ett senare tillfälle duellera om vem som ska ha den tunga kedjan att släpa på den sista tiden av expeditionen. De som gick vidare från simningen gick vidare till en reaktionstävling, när de hör ett speciellt ljud ska de så fort som möjligt lägga sin hand på en utmärkt planka, den som är sist att lägga sin hand på plankan är ute ur tävlingen, detta fortsätter tills det endast är 3 deltagare kvar. Det blir RobinsonEmma, RobinsonStefan och RobinsonMartin som gör upp om den sista finalplatsen i den sista tävlingen. Det gäller för dom att transportera vatten i munnen över stranden för att fylla en behållare först. Det blir en hårt och blöt kamp innan den ena behållaren blir helt fylld. RobinsonMartin vinner en plats i finalen! *GRATTIS MARTIN*

KEDJEDUELL: RobinsonSabina och RobinsonMarkus duellerar om vem som ska ha straffet att bära den tunga kedjan vid sin fot. Det gäller för dom att springa ikapp den andra deltagaren och efter mycket spring hinner RobinsonMarkus ikapp RobinsonSabina, så det blir hon som får bära kedjan, vilket hon tycker är helt ok.

Deltagarna på finalstranden har vaknat och insett hur nära de just nu är en finalplats. Endast 1 duell återstår för de båda. Det pratas en hel del om hur de ska välja sin motståndare i duellen. Till slut väljer RobinsonAnton att duellera med RobinsonMarkus, och RobinsonLinnea väljer att duellera med RobinsonFrida. Alla 4 är nervösa när de gör sig iordning för duell.

DUELL: RobinsonAnton och RobinsonMarkus står färdiga ute i vattnet vid en gräsholme. Det gäller för dom att simma så fort de kan in till finalstranden för att vara den första att lägga handen på Robinsonstatyetten. De vet att de båda just nu är cirka 30 meter från finalen, så det satsas för fullt i vattnet och det blir en lycklig RobinsonAnton som vinner en finalplats! *GRATTIS ANTON* Sedan är det dax för tjejerna att duellera, RobinsonLinnea och RobinsonFrida ska utföra samma tävling som killarna gjort. En jämn kamp blir det och tills slut så är det RobinsonFrida som vrålandes av glädje lägger sin hand först på statyetten, och nu är även hon i final. *GRATTIS FRIDA* RobinsonLinnea som bott nästan hela expeditionen på finalstranden är ändå nöjd med sin insatts, även om det var nära att hon kom till finalen.

Deltagarna plockar ihop sin packning och river sina läger. Det är otroligt varmt denna dag så några tar sig ett dopp i vattnet för att svalka sig. Nervösa är de alla när de beger sig iväg till Ö-Rådet, där det är dax att utse årets Robinson 2006! Bilden nedan är från Ö-Rådet, alla RobinsonDeltagare!

Ö-Råd
FINAL Ö-RÅD: Deltagarna sitter förväntansfulla i Ö-Rådet, vem utav dom kommer att vinna? Först får de rösta på en utav alla deltagare som ska få titeln: Öns Raring! Det blir till slut RobinsonMikael som vinner den titeln och han gratuleras av alla. *GRATTIS MIKAEL* Sedan är det dax för finalisterna RobinsonTobias, RobinsonJessica, RobinsonMartin, RobinsonAnton och RobinsonFrida att göra upp om årets titel. Alla deltagare lägger en varsin röst på någon utav dessa 5 finalister. 2005-års Robinson vinnare Daniel läser upp de 13 rösterna, i början får alla finalister röster, men det blir till slut RobinsonJessica som vinner med flest röster! *GRATTIS JESSICA* Årets Robinson 2006 Jessica hissas av alla andra deltagare och applåderna hon får är otroliga! Efter hissningen blir hon kastad i vattnet av de andra, och årets Expedition Scout är i stort sett avslutad.

Föräldrar och andra anhöriga står vid övergången till LissÖn och väntar spänt på att få veta vem som vunnit Expedition Scout 2006, en efter en går deltagarna av ön, till slut är det dax att berätta vem som vunnit. När jag säger att vinnaren är Jessica, då utbryter ett hejdundrande applåderi, även jag som arrangör får applåder, blommor och choklad! *TACKTACKTACK*

Tankarna nu efter Expedition Scout 2006 är väl att jag är väldigt nöjd med allt, det har fungerat bra på alla sätt och vis, och jag ser fram emot att få visa filmen för deltagarna vid ett senare tillfälle.

Jag vill även passa på att TACKA och KRAMA om ALLA hjälpredor som jag haft innan, under och efter Expedition Scout, NI ÄR BÄST!!! Och givetvis TACKA ALLA deltagare för att ni vill vara med på alla knäppa upptåg på ön, NI ÄR KANONDUKTIGA!!!

Jag ser även fram emot att få vara arrangör för Expedition Scout 2007, så jag hoppas det blir av, men just nu tänker jag njuta av att Expedition Scout 2006 blev en fullträff! TACK FÖR ALLT OCH TACK FÖR MEJ!

//Jimmy


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback