EXPEDITION SCOUT 2006 DAG 3!

EXPEDITION SCOUT 2006 DAG 3!

3 Augusti: Jag glömde att berätta en sak om gårdagen, och det är att om man kommer sist i en RobinsonTävling så får man bära en tung kedja vid sin fot, som straff, så RobinsonFrida fick en kedja runt sin fot igår, så nu vet ni det!

4 Augusti: Deltagarna sover länge denna morgon, det är kanonfint väder och inte ett enda moln på himlen.

FINALSTRANDEN: Jag går till RobinsonLinnea och RobinsonAnton som bor i vindskyddet på finalstranden, de har sovit gott och RobinsonLinnea är glad över att det var RobinsonAnton som blev den som skulle bo med henne på finalstranden. De får veta att det snart ska utkämpas en duell, de får i uppdrag att välja ut en varsin motståndare ur expeditionen att duellera med. Vinnaren bor kvar på finalstranden, förloraren återvänder till expeditionens läger.

DUELL: RobinsonAnton väljer att duellera med RobinsonMarkus. Det gäller att hålla sig kvar så länge som möjligt i en ställning med armarna nere och benen högre upp. Efter någon minut rasar RobinsonMarkus ner och det betyder att RobinsonAnton får bo kvar på finalstranden. När det sedan är dax för RobinsonLinnea att välja sin motståndare väljer hon RobinsonFrida. De gör sig klara för start och efter en minut rasar RobinsonFrida ner från ställningen, så det blir RobinsonLinnea som får bo kvar på finalstranden.

Alla deltagare ser till att käka några smörgåsar (utan smör och pålägg), några käkar makaroner och nudlar, de badar och har det allmänt skönt tills de vid lunchtid får veta att de ska ut på silverstensjakt! Alla deltagare hoppar i vattnet för att leta efter så många silverstenar som möjligt! Efter 10 minuter ger deltagarna upp, då har alla hittat silverstenar och det kommer en auktionist (Mona) till ön. Hon auktionerar ut tandborste, frukt, burkläsk, personlig post m.m. Deltagarna blir glada över att ha fått lite nytt smått och gott till ön. I posten finns det ju även en hel del smuggel som föräldrar och andra anhöriga har skickat med...

ROBINSONTÄVLING: Det är dax för den andra RobinsonTävlingen, den andra chansen att få en finalplats. Den första grenen är ett slags kortspel, alla deltagare får ett varsitt spelkort, den deltagaren som får ett speciellt märkt kort får välja vilken av de andra deltagarna som skall lämna tävlingen. (Den första att lämna tävlingen blir RobinsonEmma, som nu övertar den tunga kedjan från RobinsonFrida.) Detta pågår en stund, ända tills det endast återstår 3 deltagare. Det blir RobinsonNathalie, RobinsonFrida och RobinsonJessica som grävs ner till naveln i sanden, på stranden. Den som först gräver sig upp och kastar sig i vattnet har vunnit en finalplats. Tävlingen är jämn men det blir RobinsonJessica som är först att kasta sig i vattnet, vilket betyder att hon vunnit en finalplats! *GRATTIS JESSICA*

DUELL: Det är dax för ännu en duell på finalstranden. RobinsonAnton väljer att duellera med RobinsonMartin. Tävlingen går ut på att bygga ett torn, deltagarna lägger varannan träkloss, den som får tornet att välta har förlorat. Det blir en spännande tävling, kloss efter kloss läggs och tornet blir högre och högre, till slut rasar tornet och RobinsonMarin får återvända till expeditionens läger, för det är RobinsonAnton som vinner, och får bo kvar på finalstranden. RobinsonLinnea väljer att duellera med RobinsonNathalie, det blir ett högt torn, men givetvis rasar det efter ett tag och vinnaren blev RobinsonLinnea. RobinsonAnton och RobinsonLinnea är givetvis jätteglada över att ha vunnit 2 varsinna dueller idag och de är glada över att fortfarande vara i final.

Eftermiddagen fortlöper lugnt och deltagarna slappar vid vattnet och i lägrena. När klockan närmar sig 20-tiden får de ett efterlängtat besked: Nu är det dax för Ö-Fest! Alla deltagare blir jätteglada och gör sig iordning och beger sig iväg till Ö-Festen!

Ö-Fest
Bilden ovan är från Ö-Festen! RobinsonStefan, RobinsonMikael och RobinsonAndreas som har kul på Ö-Festen!
 
Ö-FESTEN: Det spelas musik (givetvis mest schlagers), grillas hamburgare, dricks läsk och käkas chips för fulla muggar hela Ö-Festen igenom. En stor, varm eld knastrar i mitten av festplatsen. Efter att ha käkat nudlar och makaroner i några dagar så uppskattas det otroligt mycket att få äta hamburgare, käka chips och dricka läsk. När mörkret faller bestämmer sig deltagarna att dansa och flamsa tillsammans till musiken, det gör de långt över midnatt...

...IMORGON ÄR DET FINAL PÅ ÖN!

FORTSÄTTNING FÖLJER...

//Jimmy

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback