EXPEDITION SCOUT 2009 DAG 2!


EXPEDITION SCOUT 2009 2:A DAGEN!

Den första natten på LissTengah gick bra och deltagarna vaknade vid 08-tiden och gick upp och lagade nudlar till frukost. Efter frukosten fick de veta att de skulle packa och flytta till Lissön, vilket en del gillade och andra inte alls hade lust med. (Killarna som sov vid vattnet den första natten: RobinsonEmil, RobinsonJimmy, RobinsonJohn och RobinsonLiam)


Efter flytten till den nya ön, och uppbyggnad av det nya lägret var det nu dax för den allra första Robinsontävlingen. En plats i finalen stod på spel och alla deltagare var verkligen taggade och ville vinna en finalplats. Den första grenen var att ta sig igenom ett träsk och vara bland de 6 första som kom i mål för att gå vidare till nästa gren. Alla deltagare slet verkligen med att ta sig igenom det snåriga träsket, utmattade och trötta rasade de ihop på marken efter avslutad tävling. (Alla deltagare i träsket)

Den andra grenen var fällesnöre, deltagarna skulle dra omkull varandra med rep fästa vid fötterna. Kämparandan infann sig hos alla, och till slut var det 3 stycken deltagare som hade gått vidare till den sista grenen. (RobinsonNadia och RobinsonEmma tävlar i fällesnöre)

Den sista grenen var ett råtta-race. RobinsonMarkus, RobinsonLouise och RobinsonEmma valde en varsin råtta som de skulle få att springa en bana ända till mål.

Det var RobinsonLouises råtta som var snabbast visade det sig och nu hade hon vunnit den första finalplatsen. GRATTIS ROBINSONLOUISE! (En riktigt kul tävling var det och framförallt tufft av RobinsonLouise att genomföra tävlingen, hon var nämligen rädd för sin råtta)

På kvällen kom det några gamla deltagare till ön för att fira 10-års jubileumet med årets deltagare. Tänk att det nu har gått 10 år sedan jag startade Expedition Scout, tiden går fort när man har roligt! Årets deltagare och de tidigare deltagarna delades in i lag två och två och fick gå en tipspromenad som handlade om åren på Lissön, samt kasta prick med kokosnötter. (Alla deltagare innan tipspromenaden på fotot här under)

Vinnarna blev RobinsonEmma som tävlade ihop med Linus (Lissöns Robinson 2004), vinsten var festis och kexchoklad till RobinsonEmma, Linus vann en hemlig röst till Öns Raring. (RobinsonEmma och Linus)


10-års firandet fortsatte med att alla deltagare blev bjudna på korv med bröd och saft, vilket var väldigt uppskattat...

Marie (Öns Raring 2003) och Maria (Öns Robinson 2003) trivdes på Lissön igen...

Kvällen avslutades med ett fyrverkeri ute på den stora ängen. En mycket trevlig och mysig kväll var detta, kul oxå att så många tidigare deltagare kom ut till ön och firade med oss. Innan vi gick och la oss i våra sovsäckar valde RobinsonJimmy att lämna ön och åka hem. Han tyckte att det var för tufft för honom att leva öde ö liv. (RobinsonJimmy tar farväl av RobinsonEmil här under)

Det var skönt att krypa ner i sovsäcken efter denna lyckade dag med massor av galna upptåg och roliga människor. Även denna natt somnade vi alla till ljudet av den lugna, strida forsen...lugnet före stormen...imorgon kommer Ö-Häxan...!

Fortsättning följer...

//Jimmy "Huskan" :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback